Középiskolásoknak

Miért matematika?

A legújabb amerikai felmérés szerint a legjobb négy foglalkozás közül az első a matematikus, a harmadik a statisztikus és a negyedik az aktuárius. Szerencsére az ELTE Matematikai Intézet  mesterszakjai éppen ezeket a képesítéseket nyújtják hallgatóinknak, a matematika alapszak (BSc) pedig elsősorban ezekre készít elő.

Miért éppen matematikát érdemes tanulni és miért éppen az ELTE TTK Matematikai Intézetében?

A matematika szép, érdekes, hasznos és fontos tudomány; a természettudományok, a műszaki és a gazdasági tudományok elengedhetetlen alapja, de egyre nagyobb szerephez jut a társadalomtudományokban is. Az ELTE TTK Matematikai Intézetében évente több száz hallgató tanul matematikát. A matematikai tudományok kutatására, a matematika alkalmazására, a matematikatanári pályára készülő hallgatók egyformán kiemelkedő képzést kapnak intézetünkben, képességüknek, szándékuknak megfelelően választhatnak a képzési lehetőségek közül.

Ezen a helyen szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy tanuljon matematikát, és válassza intézményünket tanulmányaihoz.Ehhez kívánunk bátorítást és tájékoztatást adni. Küldje el kérdéseit, észrevételeit email címünkre (miertmat@cs.elte.hu), és mi igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni.

Interjúk korábbi hallgatóinkkal:

Egyéb tájékoztatók ELTE matematika képzésről