TDK

Mi az a TDK? Kik pályázhatnak? Hogyan?

A TDK, azaz a Tudományos Diákkör nagy hagyományokra nyúlik vissza. A diákköri tevékenység és céljai részletesen olvashatóak az Országos Tudományos Diákköri Tanács honlapján, valamint az ELTE-TTK Tudományos Diákköri Szervezet Működési Szabályzatában. Röviden: A TDK lehetőség arra, hogy már diákként tudományos kutatómunkában vegyél részt.

A TDK-ról részletesebben olvashatsz a következő helyen: LINK  Itt találhatod az aktuális kiírást, korábbi évek eredményeit, valamint hasznos tippeket, minta fájlokat nem csak a TDK-val kapcsolatban, hanem az ÚNKP ösztöndíjjal kapcsolatban is.

Egy TDK-pályázat megírásának a szokásos menete a következő: Ha van olyan téma, vagy tantárgy, ami különösen is érdekel, akkor keresd meg az előadóját, vagy a gyakorlatvezetőt, vagy bárki mást, aki foglalkozik vele. Előfordulhat, hogy egy másik tanárhoz irányítanak, aki járatosabb az alterületben. Ha sikerült megfelelő témavezetőt találnod, akkor tőle kérhetsz mind szakirodalmat, mind gondolkodásra szánt problémát.

A TDK dolgozatok benyújtási határideje általában minden év október eleje. A pontos időpontokrólés a benyújtás módjáról a hivatalos hirdetményekről tájékozódj! A dolgozathoz a témavezetődtől  vélemyényezést is kell mellékelni, így semmiképp sem érdemes az elkészítést az utolsó pillanatokra hagyni. A kari TDK-konferenciára általában december elején kerül sor. Idén ajelentkezési határidő október közepén, a dolgozat benyújtásának határideje november elején lesz. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia  tavasz folyamán kerül megrendezésre páratlan években.

Az OTDK-ra a legszínvonalasabb dolgozatokat küldik tovább. Már megjelent cikkel is lehet pályázni. A dolgozat nyelve angol is lehet.

További tájékoztatást a matematikus TDK elnökétől, Csikvári Pétertőllehet kapni; e-mail címe: csikvarip@caesar.elte.hu