Távolléti oktatás

Információk a 2020/2021 őszi félévére

2020.09.03. A Kari és Egyetemi szabályozásnak megfelelően, az ELTE TTK Matematikai Intézet az előadásait és gyakorlatait -kevés kivételtől eltekintve- online tartja. A részletekről mindenki a Neptun-on keresztül kap üzenetet az oktatójától a kurzus első óráját megelőzően.

A kurzusok jelentős részét az oktató a Microsoft Teams alkalmazás használatával fogja tartani. Ennek használatához feltétlenül szükséges egyetemi (IIG) azonosító igénylése. Ez NEM azonos a Neptun kóddal, de annak segítségével igényelhető. Ezért minden hallgatónknak erősen javasoljuk, hogy, na nincs FELHASZÁLÓNÉV@student.elte.hu email címe (tehát IIG azonosítója), akkor igényeljen mielőbb.

További információkat az alábbi oldalainkon:

Kari, egyetemi tájékoztatás:

 

Régebbi információk

Mindenkinek szóló tanácsok azért, hogy ne terheljük feleslegesen a hálózatot

  • Ne csatolmányként küldjünk nagyméretű fájlokat, hanem azok felhőszolgáltatásokban lévő elérhetőségét adjuk meg.
  • Csak szükséges esetben töltsünk le vagy küldjünk nagyméretű csatolmányokat. Ha erre mindenképpen szükség van, ezt éjszaka vagy reggel tegyük.
  • Csúcsidőben – napközben – minimalizáljuk a munkához vagy a tanuláshoz nem feltétlenül szükséges streamingalkalmazásokat, mint például a videomegosztók, online játékok használatát.
  • Videokonferenciák alatt, illetve a család, barátok közötti kapcsolattartásra használt alkalmazások, (Teams, Viber, Skype) igénybevételekor törekedjünk arra, hogy csak a hangfunkciót használják, és ha nem szükséges, a képet kapcsolják ki.

Ha kevés a netem?

A telefonszolgáltatók mostanában komoly mennyiségű ingyenes netet adnak, erről érdemes tájékozódni.