Miért éppen matematikát érdemes tanulni és miért éppen az ELTE TTK Matematikai Intézetében?

Az oldal az EFOP-3.4.4-16-2017-00006 számú pályázat keretében valósult meg.

 

 

 

 

 


A matematika szép, érdekes, hasznos és fontos tudomány; a természettudományok, a műszaki és a gazdasági tudományok elengedhetetlen alapja, de egyre nagyobb szerephez jut a társadalomtudományokban is.

Az ELTE TTK Matematikai Intézetében évente több száz hallgató tanul matematikát. A matematikai tudományok kutatására, a matematika alkalmazására, a matematikatanári pályára készülő hallgatók egyformán kiemelkedő képzést kapnak intézetünkben, képességüknek, szándékuknak megfelelően választhatnak a képzési lehetőségek közül.

A legújabb amerikai felmérés szerint a legjobb foglalkozás a statisztikus, a hetedik helyen áll  matematikus, de az aktuárius is csak egy hellyel csúszott ki az első 10-ből. Szerencsére az ELTE Matematikai Intézet  mesterszakjai éppen ezeket a képesítéseket nyújtják hallgatóinknak, a matematika alapszak (BSc) pedig elsősorban ezekre készít elő.

Ezen a helyen szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy tanuljon matematikát, és válassza intézményünket tanulmányaihoz.Ehhez kívánunk bátorítást és tájékoztatást adni. Küldje el kérdéseit, észrevételeit email címünkre (miertmat@cs.elte.hu), és mi igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni.