Épületüzemeltetés, hibabejelentés

Részlet Székelyhidi László (ELTE LC üzemeltetési csoportvezető) 2019. 09.03. leveléből.

Kártyákkal kapcsolatos ügyek:
belepokartya@muig.elte.hu
Eseti, alkalmi parkolás:
sorompo@elte.hu
Műszaki üzemeltetéssel kapcsolatos hibabejelentés, panasz:
lagymanyosi.uzemeltetes@muig.elte.hu
Takarítással kapcsolatos hibabejelentés, panasz:
lagymanyosi.takaritas@muig.elte.hu
Portaszolgálattal kapcsolatos hibabejelentés, panasz:
lagymanyosi.uzemeltetes@muig.elte.hu

Hibabejelentéseknél sokszor előfordul, hogy nem kapunk teljes információt a problémáról. Kérjük, hogy a bejelentés szövege tartalmazza az alábbiakat:

  • pontos hely, szobaszám
  • hiba pontos leírása
  • helyiség használó neve, elérhetősége ( mert nem minden esetben egyezik meg a bejelentőjével )
  • amennyiben nem tartózkodnak állandóan a helységben, akkor egy elérhetőség megadása, akár mobil is

Ezekre az adatokra azért van szükség, mert egy „..klíma nem jó..” bejelentés több szakmát foglal magába. Ilyen esetben az is fontos információ ha azt írják meg, hogy például meleget fúj, nem működik egyáltalán, stb. Elég ennyi részletesség, így az a kolléga megy a területre, akihez tartozik.

Naponta előforduló akadály az üzemeltető részére, hogy nem talál többszöri felkeresés esetén sem senkit a helyiségben. Ezért szükséges az elérhetőség, vagy olyan személy megadása, aki be tudja juttatni a szerelés helyére. A szakmunkásoknál mindig van egy munkalap a hibabejelentésről, amit bejelentő jogosult és javasolt is aláírni, ezzel is igazolva, hogy a hibaelhárítása megtörtént. Ezzel kicsit segítik a mi munkánkat is, mert nincs lehetőségünk minden egyes munkavégzés meglétét leellenőrizni.

FONTOS! Egyes hiba típusoknál (áramszünet, beázás, állagmegóvás, többszöri sikertelen bejutási kísérlet…) az Üzemeltető a MIFIG engedélyével a tűzkulcsokat használva bemegy az adott helyiségbe, a használó előzetes egyeztetése nélkül!

Kérjük, tájékoztassák a kollégáikat kéréseinkről, hogy gördülékenyebben tudjuk mi és az Üzemeltető is végezni a munkájukat.

Köszönettel és Üdvözlettel:
Székelyhidi László
ELTE LC üzemeltetési csoportvezető