Category Archives: informatikai átállás

Honlap költöztetése CS-ről a Caesar-ra

Erősen javasoljuk, hogy a CS web-szerverről a Caesar-ra költöztesse mindenki a személyes honlapját. Tegyük fel, hogy a cs-en CSFELHASZNÁLÓNÉV, a caesar-on CAESARFELHASZNÁLÓNÉV a felhasználónevünk. A cs.elte.hu rendszerében a honlapunk a ~/html alkönyvtárban van. A caesar-on a honlapunk a ~/../web alkönyvtárban lesz majd, ez az interneten http://CAESARFELHASZNÁLÓNÉV.web.elte.hu címen látszik. A honlap átmozgatásához az összes fájlt át kell másolni az új… Read More »

A cs.elte.hu helyzetéről

Jelenleg a cs.elte.hu rendszer helyzete nem nevezhető megnyugtatónak. A Matematikai Intézet jelenlegi anyagi helyzetében nem látszik megoldhatónak az elavult hardverbázis cseréje, és jelenleg NINCSEN a Linux rendszer működtetését és hibajavítását ellátó rendszergazdánk.   Ráadásul a biztonságos lapjaink (pl. imap.cs.elte.) bizonyítványa lejárt, ezek megújításán dolgozunk, de ez nem megy egyik napról a másikra.     Mit kell Neked… Read More »

Hogyan helyezzem át a leveleimet az IIG szerverére

a. Installáljuk az egyetemi gépünkön a Thunderbird-öt. b. Hozzuk létre a Thunderbird-ben cs-s fiókunkat:      IMAP: imap.cs.elte.hu      Port: 993      Security: SSL/TLS      Normal Password    Megjegyzés: a levélküldés (SMTP) nem fog menni, de most ez nem érdekes,    mert mostantól nem akarunk a cs-ről levelet küldeni. Ha mégis be… Read More »